Samen Bevallen Veluwe

regio Veluwe, Barneveld, Ermelo, Harderwijk, Nijkerk, Putten, Voorthuizen e.o.

SB-logo-zonder-tekst

 

De Vereniging Samen Bevallen bestaat al sinds 1983, en geeft landelijk de zwangerschapscursus Samen Bevallen aan zwangeren MET hun partner. Dit heeft veel voordelen: als zwangere kan je vertrouwen hebben in je partner dat hij of zij ook alle informatie tot zich heeft genomen en allerlei praktische informatie heeft gehad om je zo goed mogelijk te ondersteunen en te stimuleren tijdens en na de bevalling. Als partner ben je betrokken bij het proces van de zwangerschap door die vaste avond je samen voor te bereiden en bewust stil te staan bij het aanstaande ouderschap. Verder krijg je praktische tips en technieken aangeleerd zodat je fases leert herkennen van de bevalling en weet wat je vooral wel en wat vooral niet kan doen voor je vrouw. Samen jullie een zo goed mogelijke start als gezin geven, daar staan we voor!

De cursusleidsters zijn door de Vereniging zelf opgeleid en zijn zelf bevallen: daarmee dus ervaringsdeskundig. Alle cursusleidsters worden door  jaarlijkse studiedagen en bijscholing goed op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen rondom zwangerschap en bevalling. Ook is er een tijdschrift van de Vereniging Samen Bevallen waarin allerlei actuele onderzoeken staan, de laatste ontwikkelingen en thema’s rondom zwangerschap en bevalling zodat de cursusleidsters een kwalitatief hoog en actuele cursus kunnen geven.

We zijn erg blij dat veel verloskundigen onze cursus ondersteunen en kunnen merken als een stel de cursus Samen Bevallen heeft gedaan!

Een aantal ervaringen van verloskundigen:

“…Wat ik zou zeggen over de cursus: Partners hebben vaak het gevoel van onmacht tijdens de bevalling.Door je samen voor te bereiden weet je hoe je je vrouw kan ondersteunen. De cursus geeft een duidelijk beeld van wat er zich lichamelijk afspeelt en wat je kan verwachten tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Als vrouw is het fijn dat je partner betrokken is bij de cursus. Zo hoef je niet alles uit te leggen en groeien jullie samen naar de bevalling toe. Voor partners: wees niet bang dat je heel de avond zit te “puffen” , het is maar een klein onderdeel van de cursus. En tijdens de bevalling ben je blij dat je daarin je vrouw kan ondersteunen. Als je in verband met een medische reden onder controle van de gynaecoloog bent is het ook leuk om deze cursus te doen. Je bent dan net zoals de andere vrouwen even “gewoon zwanger”.

Samen Bevallen

Bron: samenbevallen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X