Kraamzorg

Inschrijving
Voor de inschrijving geeft u uw gegevens door, deze worden verwerkt in een zorgovereenkomst. Deze zorgovereenkomst bevestigd de inschrijving bij Kraamzorg Voorthuizen.

Intake-gesprek
Tussen de 30e en 34e week wordt er een intake bij u thuis gepland, om kennis met u te maken en al uw wensen en bijzonderheden voor de kraamtijd door te nemen.

Assistentie bij de bevalling
Tijdens het intakegesprek krijgt u de telefoonnummers die u belt wanneer de bevalling zich aankondigt en voor de assistentie bij de bevalling. Dit nummer is 24/7 bereikbaar.

Kraamzorg
De kraamperiode is bedoeld voor controle en herstel van moeder en de baby, maar ook om te genieten van uw baby en te wennen aan de nieuwe levenssituatie! Tijdens de kraamperiode geeft de kraamverzorgende instructies en begeleiding bij de verzorging van de baby en de kraamvrouw.
In overleg worden huishoudelijke taken in huis overgenomen, in verband met het verminderen van zorguren door de zorgaanbieders kunnen niet alle taken meer worden overgenomen, dit is afhankelijk van het aantal zorguren en die worden vastgesteld door het Landelijk indicatie protocol (LIP).

Eigen bijdrage
Bij alle zorgverzekeraars geldt een landelijke wettelijke eigen bijdrage. In 2017 is dat € 4,30 per uur. Afhankelijk van je aanvullend pakket vergoeden sommige zorgverzekeraars deze eigen bijdrage.

Landelijk indicatie protocol (LIP) voor kraamzorg
De verschillende organisaties ontwikkelden samen een landelijk indicatieprotocol kraamzorg. De indicatie vindt plaats tijdens de intake, na de bevalling en tijdens de kraamweek. Het protocol ondersteunt intakers, verloskundigen, huisartsen en kraamverzorgenden bij het analyseren en beoordelen van de zorgvraag en het bepalen van de aard en de omvang van de kraamzorg. Elke kraamzorgaanbieder bepaald hiermee op dezelfde manier hoeveel kraamzorguren nodig zijn, voor elke individuele situatie. Gebaseerd op wat u, uw baby en uw gezin echt nodig hebben in de kraamtijd. Zodat iedereen in Nederland kan rekenen op kraamzorg op maat.

Mocht u van menig zijn meer zorguren nodig te hebben, kunt u altijd in overleg extra zorguren bijkopen.

X